Chris Van Pevenage

Architect

1997

Woning B G

Wetteren

 

De ruimtelijkheid en de sfeer scheppende lichtwerking zijn de basis voor de vormelijke uitwerking. Door gebruik te maken van muren die binnen en buiten verbinden en grote glasvlakken verkrijgt de woning een grote continuïteit tussen binnen- en buitenruimtes.

De zeer eenvoudige manier waarop het programma van de bouwheer verwerkt is in haar context, verzekert een grote variëteit aan ruimtes en belevingswaarde van de woning.

De woning verkrijgt een tijdloos karakter door haar wit gepleisterde wanden en haar gevelopbouw die gecontroleerd werd door gebruik te maken van “tracés regulateurs” welke reeds toegepast werden vanaf de Italiaanse renaissance.

Dit principe bezorgt de woning een visueel stabiel uitzicht die aan elke gevel een verrassende verscheidenheid geeft.